Retro Gamedag 2023

De schoolkantine van Vonk werd zondag 12 november omgetoverd tot een grote gameroom vol met oude (spel)computers. Jong en oud kon spelen met systemen van vroeger. Pac Man, Super Mario, Duck Hunt en nog heel veel andere games waren gratis te spelen. Het Noordhollands Dagblad was er ook bij en plaatste een leuk artikel in de krant:

De NES-game Airwolf, Pacman of Duckhunt. Retro Gamedag is een reis terug in de tijd en dus even wennen voor de jeugd van nu | Noordhollands Dagblad

Het is allemaal niet zo levensecht als de nieuwste FC 24, maar leuk, leerzaam én een reis terug in de tijd. Oude computerspellen spelen was zondag andermaal een succesnummer tijdens de Retro Gamedag in Schagen.

In het voormalig onderkomen van het Clusius College (nu Vonk) deden vooral kinderen zich tegoed aan computerspellen van weleer, zoals de Nintendo NES-game Airwolf, Pacman, Super Mario en Duck Hunt. Op de soms kleine beeldschermen met een forse ‘kont’ is het soms even zoeken hoe alles werkt voor de jongelingen uit de eenentwintigste eeuw.

De Retro Gamedag is een gratis te bezoeken evenement van de wijkvereniging Hoep Zuid.

Bron: Noordhollands Dagblad – Casper Duin
Foto’s: RedMouse

Kinderen én vaders vermaken zich tijdens de Retro Gamedag in Hoep Zuid.© Foto RedMouse
Gamen op beeldschermen van weleer, met spelletjes uit vervlogen tijden.© Foto RedMouse