Gebiedscoördinator gemeente

Gebiedscoördinator Hoep Zuid: Margreet Zonneveld
Telefoon (0224) 210 400
E-mail: gebiedscontacten@schagen.nl

Wat doet de gebiedscoördinator
De gebiedscoördinator van gemeente Schagen vormt de verbindende schakel tussen de gemeente en de wijkvereniging. Maar zij is er ook voor individuele inwoners die vragen of opmerkingen hebben. Dus: Heeft u ideeën of initiatieven voor uw buurt? Of heeft u een vraag of opmerking over iets in uw omgeving? Neemt u dan contact op met Margreet Zonneveld. Dat kan via het algemene nummer (0224) 210 400 of per mail via gebiedscontacten@schagen.nl

Als gebiedscoördinator zijn wij jouw vaste aanspreekpunt namens de gemeente. Omdat wij een breed netwerk hebben, kunnen wij inwoners die een idee hebben met de juiste mensen en organisaties in contact brengen. Maar hoe ziet dat er dan in de praktijk uit? Wat doet de gebiedscoördinator eigenlijk?

  • Wij weten wat er speelt in een dorp, wijk of buurt doordat we regelmatig contact hebben met bijvoorbeeld de dorpsraad of buurtvereniging. Ook weten we van onze collega-ambtenaren welke ontwikkelingen er in een dorp, wijk of buurt zijn. Op die manier kunnen wij hierover actief communiceren naar verschillende partijen.
  • Als er ideeën, plannen of ontwikkelingen zijn, zorgen we ervoor dat we hiervan goed op de hoogte zijn. We bewaken, zoals dat heet, de voortgang hiervan.
  • Ben jij bezig met een plan? Dan kunnen wij jou begeleiden in het proces dat nodig is om jouw plan uit te voeren.
  • Wil je weten of er in jouw dorp, wijk of buurt voldoende steun is voor jouw idee of je hiervoor kunt zorgen? Dan kunnen wij je hierover adviseren.
  • Wij kunnen je helpen om duidelijk te krijgen wie waarvoor verantwoordelijk is.
  • Wensen en problemen van groepen inwoners brengen we in kaart. Wij kijken wat er goed gaat in een wijk of buurt. En we helpen bij het vinden van oplossingen van problemen.
  • Wij zijn goed op de hoogte van het gemeentelijk beleid en weten goed de weg te vinden binnen de gemeentelijke organisatie. Daardoor kunnen we snel informatie geven en de juiste collega’s vinden. Ook weten we goed waar de gemeente wel en niet over gaat. Daardoor zijn wij duidelijk over wat je van ons kunt verwachten.

Wat doet de gebiedscoördinator niet?

  • Je kunt niet bij ons terecht met vragen over individuele aanvragen en voorzieningen die je hebt of nodig hebt. Bijvoorbeeld vragen over een uitkering, belastingen, burgerzaken of vergunningen. Daarvoor kun je terecht op onze website of bij onze collega’s van de afdeling Dienstverlening. Zij kunnen je verder helpen om de juiste medewerker te spreken.
  • Je kunt ook niet bij ons terecht voor vragen of klachten over bijvoorbeeld een lantaarnpaal die het niet doet, losse stoeptegels of een kapot bankje. Deze kun je melden via de app Fixi of website http://www.fixi.nl. Hier kun je alle meldingen voor de openbare ruimte doorgeven.