Retro Gamedag

De Retro gamedag 2019 op zondag 17 november werd goed bezocht. Dank aan alle deelnemers en bezoekers die deze dag voor het vierde jaar weer tot een succes hebben gemaakt! Kijk op onze website onder Was je erbij? voor een impressie van deze geslaagde dag.

Retro game dag

 
Voor de vierde keer wordt op zondag 17 november 2019 de Retro game dag georganiseerd, waarbij de kantine van het Clusius College rijkelijk gevuld is met computers die menigeen nog van vroeger kent. Deze computers staan er om door de bezoekers gebruikt te worden! Herbeleef de tachtiger jaren met de Commodore 64, Duck Hunt en Pacman. Of maak kennis met bijzondere computers waarvan je het bestaan niet eens wist. Ook moderne games zijn natuurlijk aanwezig! Je kunt komen kijken en spelen tussen 11.00 en 17.00 uur en de toegang is gratis!
Wanneer: zondag 17 november 2019 van 11.00-17.00 uur.
Locatie: kantine Clusius College, De Binnenhof 22.

Kosten: toegang gratis en iedereen is welkom!

CoderDojo is ook aanwezig op Retro Gamedag!
Bij CoderDojo Schagen leren kinderen tussen 7 en 17 jaar programmeren met verschillende tools. Zo leren ze websites bouwen, apps ontwikkelen in Android, programma’s maken, games maken en meer.
Ook kunnen ze aan de slag met de BBC Micro:bit, heerlijk rond racen met Dash of Ozobot’s een zelf ontworpen parcours laten volgen.