AED Training

In de gemeente Schagen hangen op verschillende plekken Automatische Externe Defibrillator’s (AED’s). Hier kan iedereen bij. Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Hulp geven aan iemand met een hartstilstand kan namelijk levens redden.

AED’s in Hoep Zuid
Op de digitale kaart kunt u zien waar in onze gemeente een AED hangt. In Hoep Zuid hangen twee AED’s: Bij het Vonk College aan De Boomgaard en bij de ingang van het Gezondheidscentrum Zuiderweg.

Een AED gebruiken
Iedereen mag een AED gebruiken. Als u ziet dat iemand een hartstilstand heeft, dan telt maar één ding: die persoon zo snel mogelijk hulp bieden. De kans dat u die persoon echt kunt helpen is natuurlijk het grootst als u weet hoe u de AED moet bedienen. Daar zijn trainingen voor.

Gratis AED training
De gemeente Schagen vindt het ontzettend belangrijk dat zo veel mogelijk mensen weten waar de AED’s hangen en hoe ze werken. Daarom is de AED training voor inwoners gratis. De gemeente betaalt de training. Iedereen kan de AED training doen. Uw opleiding doet er niet toe. Ook een EHBO cursus is niet nodig. Een overzicht van alle locaties en data voor 2023 kunt u vinden op de pagina Data AED trainingen.

Schagen 2023
De trainingen worden gegeven in het wijkgebouw Groeneweg, Iepenlaan 56. Opgeven kan bij Marianne Wijnker via e-mailadres m.wijnker@udienehoeve.nl.

DatumTijdBasis/herhaling
23 mei19.30 – 21.30 uurbasis AED
3 oktober19.30 – 21.30 uur basis AED
21 november19.30 – 21.30 uurHerhaling AED

Heeft u de training gedaan? Dan meldt u zich aan op de website van Hartslagnu. Op die manier kan u worden opgeroepen als vrijwilliger bij een 112 melding.

Ook volgt u minimaal één keer in de twee jaar de training als herhaling. Vaker mag ook. U kunt deze training maximaal twee keer per jaar doen. U bepaalt dus zelf hoe vaak u het nodig vindt om de training te herhalen.