Alg. Ledenvergadering

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

De Algemene Ledenvergadering (ALV) vindt plaats op maandag 26 september om 19.30 uur in het schoolgebouw van Vonk (voorheen Clusius College) aan De Binnenhof.

Alle bijzonderheden, zoals de agenda leest u hier: http://www.hoepzuid.nl/alg-ledenvergadering-2022/

De notulen van de ALV van 2021 kunt u hier teruglezen: http://www.hoepzuid.nl/alg-ledenvergadering-2021/

Zet deze datum alvast in uw agenda, want aansluitend is er een leuke en interessante lezing.

AANSLUITEND: Lezing natuurgebied Zwanenwater

Margreet Frowijn-Druijven uit Schagen fotografeert al vele jaren alles wat bloeit en groeit in natuurgebied het Zwanenwater bij Callantsoog. In dit ruim 600 hectare groot natuurgebied van Natuurmonumenten is zij al meer dan 15 jaar vrijwilliger waarbij ze excursies geeft en de dagvlinders monitort. Voor vele bezoekers is zij dan ook een bekend gezicht. Door haar vrijwillige inzet komt ze ook op de mooiste locaties. In de lezing neemt ze je mee het gebied in en laat ze zien wat elk jaargetijde heeft te brengen. Aan de orde komen vele planten, amfibieën, vlinders, paddenstoelen en vogels. Margreet schrijft ook bijna iedere week een column over de natuur op de site Flessenpost uit Schagen.

Het Zwanenwater is een bijzonder gebied, het herbergt de twee grootste natuurlijke duinmeren van West Europa. Het gebied is ontstaan na de aanleg van de Zijperzeedijk in 1596. Door het stuiven van zand zijn duinen, valleien en meren ontstaan. Sinds 1973 beschermt Natuurmonumenten dit natuurgebied. 

De lezing is voor leden gratis. Geen lid of uw contributie nog niet voldaan? Maak dan tijdig 5 euro contributie over, waarna u als lid van harte welkom bent op de ALV en lezing over het Zwanenwater. Op de pagina ‘Lidmaatschap’ vindt u alle informatie.