Burendag

NATIONALE BURENDAG

Zaterdag 28 september 2019

Dit jaar doet onze wijk mee met de burendag, een landelijk initiatief van het Oranjefonds. De burendag zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 28 september in samenwerking met Groei & Bloei en de gemeente Schagen.

 

PROGRAMMA

Kantine Clusius College, ingang De Binnenhof 22.

13.00 uur start burendag

13.00-14.30 uur wethouder Hans Heddes aanwezig

13.00-17.00 uur informatiestands Groei & Bloei en gemeente Schagen

13.30-14.30 uur workshops Groei & Bloei – 1e ronde

14.30 uur pauze

15.00-16.00 uur workshops Groei & Bloei – 2e ronde

16.00-17.00 gezellige afsluiting burendag

 

WORKSHOPS

Vogelvoerkooitje en mintuintje

De vereniging Groei & Bloei geeft twee workshops, die geschikt zijn voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk i.v.m. een maximum aantal deelnemers van totaal 50 personen. Deelname is gratis voor inwoners van de wijk Hoep Zuid. De twee workshops worden gelijktijdig in twee rondes gegeven. Wilt u meedoen met een workshop, geeft u zich dan op voor 22 september via onderstaand mailadres of lever het antwoordstrookje in dat u heeft ontvangen in de brievenbus.

 

TUIN- EN GROENADVIES

Door vereniging Groei & Bloei

Gedurende burendag zal een bestuurslid van de vereniging aanwezig zijn waaraan u al uw vragen kunt stellen over uw tuin. Dit kan advies zijn over beplanting maar ook over ziektes van planten, bomen en struiken. Ook over kamerplanten kunt u vragen stellen. Wilt u advies op locatie, bijvoorbeeld in uw tuin, geef dit dan even via onderstaand mailadres door.

 

STOEPTEGEL ER UIT, PLANT ER IN & DUURZAAM WONEN

Door gemeente Schagen

In het kader van vergroening en klimaatadaptie komt de gemeente Schagen tijdens de burendag langs met planten en wil met de aanwezige kinderen een aantal straattegels gaan verwijderen en deze vervangen door planten.

 

Daarnaast is het Duurzaam Bouwloket van de gemeente er de hele middag met een informatiekraam over energietransitie en verduurzaming van uw eigen woning. Wethouder Hans Heddes vindt deze onderwerpen heel belangrijk en zal van 13.00-14.30 uur ook aanwezig zijn.

 

DE KOFFIE STAAT KLAAR

Uiteraard staat gezelligheid voorop en kunt u de hele middag binnenlopen voor een kopje koffie of thee. Voor kinderen is er limonade en zij kunnen lekker spelen op een springkussen of voetballen in het pannakooitje.

 

AANMELDEN WORKSHOP

Stuur een e-mail voor 22 september naar: hoepzuidschagen@gmail.com

Onder vermelding van:

Naam en adres

E-mail

Naam workshop en gewenste ronde:

Vogelvoerkooitje 1e ronde 13.30 uur of 2e ronde 15.00 uur

Minituintje 1e ronde 13.30 of 2e ronde 15.00 uur

(Workshops zijn gratis voor wijkbewoners)